2015 – mi az az ebike

2015-ben fogalmazódott meg bennünk az az ötlet, hogy mi lenne, ha elektromos kerékpárbérléssel foglalkoznánk. Ebben az évben még nagy újdonságot jelentett Magyarországon az ebike. Miután átalakítottunk 2 hagyományos kerékpárt ebike-ra, majd vettünk még 2 gyári pedelecet /első agymotoros Victoriát és Panasonic középmotoros Flyert/, el is kezdtük a szórólapozást a Balaton felvidéken /Balatonfüred, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi stb/, illetve ezzel párhuzamosan a weboldal működtetését is.

Átalakított Neuzer, Merida

2016 – áttörés

2016-ban egy faházat építettünk az alsóörsi kemping területén, mellyel a célunk elsősorban az itt nyaraló vendégek kiszolgálása volt, de alapszolgáltatásaink közé tartozott a kerékpárok 100km-en belüli házhozszállítása is.

Kölcsönző

Ebben az évben további pedelec rendszerű kerékpárokat szereztünk be.

Bővült ebike park

A folyamatos pozitív visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk, és az építő javaslatokat megfogadva egyre magasabb szintet értünk el a szolgáltatás színvonalát illetően. A szezon végén a visszajelzések és saját tapasztalatok alapján egyre világosabb lett számunkra, milyen fejlesztéseket kell elvégeznünk, hogyan újítsuk tovább az ebike parkot. Az ebikekölcsönzés.hu-t általában olyan emberek keresik meg, akik csoportos túrában nem szeretnének lemaradni, ezért igénybe veszik a rásegítést, illetve ebike vásárlás előtt állnak, de nem tudják, hogy melyik lenne számukra a megfelelő. Talán abban van az előnyünk más hasonló kölcsönzővel szemben, hogy a megkeresés során felmérjük az igényt és az illetőre szabott ebike-ot javaslunk.

Az ebikekölcsönzés.hu-t általában olyan emberek keresik meg, akik csoportos túrában nem szeretnének lemaradni, ezért veszik igénybe a rásegítést illetve ebike vásárlás előtt állnak, de nem tudják, hogy melyik lenne számukra a megfelelő. Talán pont ebben van ez előnyünk más hasonló kölcsönzővel szemben, hogy a megkeresés során felmérjük az igényt és az illetőre szabott ebike-ot javaslunk.

2017 - bővülés

2017-ben tovább fejlesztettük a kerékpárparkot és az ebike egyik élen járó modelljét, a KTM macina dual Bosch Active Line rendszerű masináját szereztük be (a 2018 Bosch Active Line rendszeréről itt írunk bővebben). A tesztek és visszajelzések igazolták a márkanevet. 

A vevői igények folyamatosan változnak, ezért a fiataloknak a Flyer MTB-kal próbálunk kedvezni, aminek rendkívül sportos a megjelenése, az idősebb korosztálynak pedig a kényelemmel (nagyobb rásegítés, több komfort).

Az ebike-ok szervízelése /javítás, akkumulátor kapacitás bemérés/ hazánkban még gyermekcipőben jár,  a pontos működését nem ismerik, csupán modulokat tudnak cserélni (akkumulátor, motor, kijelző). Számunkra ezek a rendszerek nem ismeretlenek, hiszen szakmai ismereteinket az autóiparban szereztük meg, többek között a kormánymű-gyártás területén, ami az ebike rendszerének az alapja (bővebben itt olvashatsz róla).

Akkumulátor kapacitás mérés

A szervízelés mellett használt és új ebike kerékpárok értékesítésével is foglalkozunk /http:\veszbike.hu /. A kölcsönzésből szerzett tapasztalataink alapján pontosan fel tudjuk mérni azt, hogy kinek milyen típusú kerékpár a legmegfelelőbb választás. Nálunk lehetőség van vásárlás előtt kibérelni az elektromos kerékpárt, és ha a bérlő úgy dönt, akkor meg is veheti azt (bérleti díjat beleszámoljuk az eladási árba).

2018 – újdonság

Ebben az évben tervezzük a kerékpárpark további bővítését, valamint új szolgáltatások bevezetését.

A házhozszállítás mellett céljaink között szerepel a kerékpár hálózat kiépítése, mellyel még több helyen válna elérhetőve az  ebike kölcsönzés.